tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

luistelupaikat

Kävelin tuossa eilen kotiin töistä ja kuinka ollakkaan, Helsinki yllätti.



Tallustelin pukinmäkeä pihlajamäen tuntumassa ja mitä löysinkään? Freestyle puiston. Siis MITÄ? Freestyle PUISTO. Enpä ole kuullut mitään kaupungilta, että Savelaan on tällainen perustettu. Ja taitaa aika tuore ollakin.


Eihän siinä mitään. Tuo "freestyle" sana vaan kolahti aika syvälle ja kovaa, kun meidän laji nimenomaan on tätä aivan kirjaimellisesti, emmekä ole kuulleet koko hommasta yhtään mitään. Siinä sitten ihmettelin, että miksi asiasta ei ole informoitu.

Olen yrittänyt junailla meille jo parisen vuotta paikkaa, jossa voisimme harjoitella luistelua sisätiloissa - lähinnä talvisaikaa varten. Jätkäsaaressa sijaitsevaa bunkkeria olen koittanut saada meille käyttöön, koska siellä ei ole nyt minkäänlaista toimintaa. Kumma kyllä, tähän ei saatu lupaa. Tilat ovat tyhjillään ja hyödyttöminä.

Selvästi kaupunki näyttää panostavan liikuntatoimintaan ja on rakentanut liikuntapuiston. Liikuntapaikkoja ja liikuntapuistoja tulee, Savelan puistosta löytyi jopa pyöräilyyn temppu-hiekkarata jonka pituus on suunnilleen freestyle slalomiin tarvittava - ellei isompi.

Ihmettelen, ettei kaupunki pysty rakentamaan meille 40 x 12 metrin kokoista tasaista aluetta, missä voisi harrastaa lajia. Tätä voisi käyttää myöskin kisoissa ja muiden lajien harrastamiseen.

Olen esittänyt kaupunkisuunnitteluun kommenttejani, toivottavasti saisimme tänne vähän lähemmäs keskustaa tällaisen paikan.

Helsingistä puuttuu myös ulkokäyttöön sopiva tasainen tila. Missä ovat ne isot aukiot, joita muissa suurkaupungeissa näkee? Sellaiset aukiot mahdollistavat esim. tällaisten lajien harrastamisen itsessään. Freestyle slalom ei ole pelkästään urheilua - vaan katukulttuuria.
Näitä olen hokenut ...

ps. Kyllä se vedenkorjuu osataan tehdä niin, että alustasta saadaan tasainen! Jos alueella on metsää ympärillä, niin mitä väliä ? Minä vaikka suunnittelen, jos joku muu ei tätä osaa !

Kuitenkin oli positiivista huomata että Helsingin kaupunki on panostanut liikuntamahdollisuuksiin. Voitaisiin kokeilla kyseistä paikkaa joku päivä.

Tuonne täytyy kuitenkin tallustella. Alue on ruohon ja sorateiden keskellä. Autolla voitais lähtee kokeilemaan, vaikka kimpassa.



Näytä suurempi kartta

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hiano paikka näyttäs olevan. Toivottavasti jengi ei ota vaan pultteja jos sinne menee tolppien kanssa hääräämään. Tietysti jos siellä on joku tosi hyvä kulma meidän lajille ettei häiritse skeittaajia. No mut mä aion käydä kyl katsastaa ton joku kerta. Itseasiassa sinnehän vois mennä treenaa to-su joku päivä joo :)

Arttu kirjoitti...

näyttää toi paikka siltä että siinä mahtus jossain kohti conejen kanssa häärään. Eihän tuolla edes kovin paljon noita ramppeja sun muita.Kyllä tänne suomeen tosiaan joku tollanen pitäs saada. ehkä ne näitten sisä paikkojen vuorojen jaossa ajattelee listinten jarrusta jääviä mustia jälkiä